Indlægsholdere


Keith Bradshaw, direktør og lysdesigner, Speirs + Major, UK
Keith Bradshaw er uddannet inden for kunst og arkitektur fra Bourneville College of Art and the Bartlett School of Architecture, University College London. Han har arbejdet over 10 år med lysdesign bl.a. på prisvindende projekter som the Grand Mosque of Abu Dhabi, Armani Ginza Tower Tokyo og Operaen i København. Speirs and Major Associates arbejder inden for et bredt felt af arkitektoniske, strategiske og innovative projekter, og har udover konkrete lysdesignprojekter også stået for udvikling af belysningsplaner i flere engelske byer. Gennem deres arbejdet har de været med til at øge opmærksomheden på lysdesign i Storbritannien.

www.speirsandmajor.com

Per Olaf Fjeld, arkitekt og professor, Arkitekthøgskolen i Oslo, Norge
Per Olaf Fjeld er uddannet arkitekt på Washington State University og University of Pennsylvania. I Pennsylvania studerede han under Louis I. Kahn.
Efter hjemkomsten til Norge arbejde han på Sverre Fehns tegnestue fra 1973-75, hvor han åbnede sin egen tegnestue. Per Olaf Fjeld har udover en række enfamiliehuse bl.a. tegnet Oslo Bymuseum og Oslo Teatermuseum. Han er desuden forfatter til en lang række bøger om arkitektur.

Åsa Frankenberg, lysdesigner, England
Åsa Frankenberg har arbejdet med lysdesign i mere end 15 år. Hun arbejder indenfor teater, film, landskabsarkitektur og med uafhængige kunstprojekter. I adskillige år var hun bosat i Danmark, men p.t. har hun sin base i London. Hendes interesse indenfor lys ligger i, hvordan lyset interagerer med det omkringliggende rum, og hvordan lyset influerer på vores perception og vores oplevelse. Uden lys ingen visuel perception. Lyset er fundamentalt for vores oplevelser og det betyder, at lys kan bruges til at redigere vores oplevelser.

Marc Largent, managing director, Magic Monkey, Belgien
Magic Monkey er en global igangsætter inden for arkitektonisk lysdesign og opererer på verdensplan. Virksomheden, der blev grundlagt i 1995, har specialiseret sig i at omdanne bygninger til monumentale kommunikationsplatforme gennem brug af lys og video. Magic Monkeys projekter er ofte interaktive og inviterer offentligheden til at deltage. Herigennem skabes der en følelsesmæssig udveksling mellem brands, arkitektur og mennesker. Følelser er Magic Monkeys mission.

www.magicmonkey.netMartin Lupton og Sharon Stammers, lysdesignere, Light Collective, England
Næret af en passion for lys, samarbejde og kreativitet arbejder Light Collective både i og udenfor de normale arkitektoniske rammer.
Light Collective arbejder med at forstå og fortolke lys i alle dets sammenhænge - kunstneriske, sociale, arkitektoniske, erhvervsmæssige, kulturelle, fysiologiske og psykologiske aspekter af lys. Martin og Sharon mener, at lyset er et åbent tilgængeligt medium, der kan bruges til at engagere og inspirere andre.

www.lightcollective.net

www.guerrillalighting.netGreg Lynn, arkitekt, Greg Lynn Form, USA
Greg Lynn har modtaget et utal af priser og er af The Time Magazine blevet udråbt som en af de 100 mest innovative mennesker i det 21. århundrede. Han har både en mastergrad i arkitektur og en bachelorgrad i henholdsvis filosofi og i Enviromental Design. I 1994 startede han sit eget firma Greg Lynn FORM. Han arbejder både inden for arkitektur, produktdesign og undervisning. Et af hans kendteste arkitektoniske værker er "The Korean Presbyterian Church", som er optaget på listen over de 30 vigtigste bygninger opført i New York i løbet af de seneste 30 år. Både hans undervisning, design og arkitektur er præget af brugen af moderne teknologi, både når det gælder designprocess og fabrikation.

www.glform.comRobert Müller, team leader, Lighting Design, Bartenbach, Østrig
Robert Müller er uddannet møbel- og inteiørdesigner og har siden 1986 arbejdet på Bartenbach LichtLabor. Siden 1996 har han været teamleder og projektansvarlig for Bartenbachs internationale projekter deriblandt Metroen i København og de nye perroner på Københavns Hovedbanegård. Metroprojektet fik Nordisk Lyspris i 2004 og perronerne modtog Den Danske Lyspris i 2009. Blandt de øvrige godt 900 projekter, han sammen med sit team har været ansvarlig for, kan bl.a. nævnes: En moske i Kuala Lumpur, New Grand Egyptian Museum i Cairo og Genzyme Headquarters i Boston etc.

www.bartenbach.com